35.000 bilister har glæde af mit arbejde hver dag

Nicklas,

Bygningsstruktør

Anlægsstruktør

Se mere

Bygningsstruktør

Se mere

Brolægger

Se mere

Bygningsstruktør

Vil du være med til at forme fremtidens store motorvejsprojekter? Være med til at forme de broer, der skal holde i flere generationer og sikre, at trafikken glider som den skal?

 

Hos Arkil bygger vi fremtiden og designer fremtidens infrastruktur. Vi er med til at forme fremtidens veje og broer og skaber fundamenterne. Det har 100.000 vis af mennesker i hele Danmark hver dag gavn af.

 

Som bygningsstruktørelev hos Arkil kan DU komme med på det hold, der er med til at sikre det fundament, Danmark bygger på.

 

Skoleophold for anlægs- og bygningsstruktør

Uddannelsen varer 3 1/2 år plus et grundforløb. Når du er i praktik, skal du på seks skoleophold, hvor du på det sidste laver din svendeprøve.

 

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Uddannelsen varer 3½ år, heraf er 50 uger skoleophold. Størstedelen af uddannelsen finder sted i den virksomhed, du indgår uddannelsesaftale med.

 

Hvad kræver uddannelsen?

Uddannelsen henvender sig til dig, der kan lide at arbejde udendørs. Du skal have lyst og evnen til at få overblik over eget og andres arbejdsområder og planlægge derefter. Du skal kunne samarbejde med andre, men i lige så høj grad kunne arbejde selvstændigt. Du skal have afsluttet folkeskolens 9. klasse.

 

Hvor i landet kan jeg tage uddannelsen?

Du kan tage grundforløbets 1.del på flere af landets erhvervsskoler. Det er ikke alle skoler, der tilbyder alle fagretninger, så det er muligt, du skal tage hovedforløbet på en anden skole. På www.blivstruktør.dk kan du se, hvilke skoler, der tilbyder hovedforløbet.

BLIV ELEV

Vi optager primært elever to gange årligt i januar og august måned. Der kan dispenseres, såfremt du har merit og det i den forbindelse er hensigtsmæssigt at starte på et ”skævt” tidspunkt.

 

Bliv elev

Nicklas

Bygningsstruktør

Om aftenen føler jeg mig naturlig træt. Det er fedt at mærke, at man virkelig har lavet noget. Derudover giver det mig en struktureret hverdag, som jeg sætter stor pris på.

Nicklas vil være et forbillede

Nicklas valg af uddannelse som bygningskonstruktør var på ingen måde et svært valg. Udsigten til en spændende karriere i branchen, kombineret med at være en rollemodel for sin datter, har været udslagsgivende for hans valg: ”Jeg vil gerne have noget fast, noget jeg altid kan falde tilbage på, hvis det skulle blive tilfældet. Derfor synes jeg, at det er vigtigt med en uddannelse, man brænder for og samtidig kan have en spændende hverdag,” fortæller Nicklas.

Bro som højdepunkt

Noget af det Nicklas husker allerbedst fra sin praktikperiode som bygningsstruktør er, at han under sin praktik var med til at støbe en bro i Esbjerg. Og Nicklas opdagede hurtigt sin passion for faget, hvilke den dag i dag giver nogle positive sidegevinster:

”Om aftenen føler jeg mig naturlig træt. Det er fedt at mærke, at man virkelig har lavet noget. Derudover giver det mig en struktureret hverdag, som jeg sætter stor pris på,” siger Nicklas.

 

Fællesskab og fremtid

I øjeblikket koncentrerer Nicklas sig om at være en del af et godt miljø og gøre en god indsats på sit nuværende job:

”Lige på nuværende tidspunkt har jeg ikke de store fremtidsplaner, men jeg vil blot sørge for stadig at være en del af det gode fællesskab, og have det samme job, da det er det, jeg brænder for,” slutter Nicklas.