10.000 fodgængere har glæde af mit arbejde hver dag

Peter,

Brolægger

Anlægsstruktør

Se mere

Bygningsstruktør

Se mere

Brolægger

Se mere

Brolægger 

Hos Arkil bygger vi fremtiden og designer fremtidens infrastruktur. Vi er med til at forme fremtidens veje og broer og skabe fundamenterne. Det har 100.000 af mennesker i Danmark hver dag gavn af.

 

Som brolæggerelev hos Arkil kan DU komme med på holdet, og være med til at sætte dit fingeraftryk alle de steder, hvor mennesker færdes og lever.

 

Med andre ord; tusindvis af mennesker ser hver dag det stykke arbejde, DU som brolægger er med til at lave på byens centrale pladser og gågader.

 

Du kan som brolægger være med til at lave noget, der holder, sætter varige udtryk på byens pladser og som ser smukt ud mange år frem.

 

Hvad laver en brolægger?

Brolæggeren sørger for at udføre belægningsarbejde på gader, veje, indkørsler, torve og pladser. Jorden skal graves, flyttes og planeres. Brolæggerfaget er et gammelt traditionsbundet fag men samtidig også et fag, der udvikles for at sikre, at de belægninger og arealer, der lægges i dag, også fremtræder smukke i fremtiden.

 

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Uddannelsen varer fra 3 – 3 år og 11 måneder inkl. ophold på en erhvervsskole. Størstedelen af uddannelsen finder sted i virksomheden.

 

Hvad kræver uddannelsen?

Uddannelsen henvender sig til dig, der kan lide at arbejde udendørs. Du skal have lyst og evnen til at få overblik over eget og andres arbejdsområder og planlægge derefter. Du skal kunne samarbejde med andre, men i lige så høj grad kunne arbejde selvstændigt.

Du skal have afsluttet folkeskolens 9. klasse.

 

Hvor i landet kan jeg tage uddannelsen?

Du kan tage grundforløbet på flere af landets erhvervsskoler. Det er ikke alle skoler, der tilbyder alle fagretninger, så det er muligt, at du skal tage hovedforløbet på en anden skole. På www.blivbrolægger.dk kan du se hvilke skoler, der tilbyder hovedforløbet.

 

Hvordan er lønnen?

Du får elevløn fra den dag din uddannelsesaftale træder i kraft, og du får løn i både praktik- og skoleperioderne.

 

Hvordan er jobmulighederne?

Som udlært brolægger har du gode jobmuligheder som svend i anlægsbranchen – og kan få job i både private og offentlige virksomheder. Du kan også vælge at læse videre til eksempelvis byggeteknikker, byggekoordinator, kort- og landmålingstekniker og bygningskonstruktør.

BLIV ELEV

Vi optager primært elever to gange årligt i januar og august måned. Der kan dispenseres, såfremt du har merit og det i den forbindelse er hensigtsmæssigt at starte på et ”skævt” tidspunkt.

Bliv elev

Peter

Brolægger

Hvis man kan lide fysisk arbejde og samtidig har sans for detaljen, er god til at visualisere ting, og kreativ, er det et job, hvor man bliver udfordret.

Mød vores brolæggerelev Peter

 

Hvad er det gode ved at være elev hos Arkil?

“Arkil går meget op i deres elever, og der er et veltilrettelagt forløb, hvor de også er gode til at tildele en ansvar. Samtidig er de gode til at indgå en dialog om, hvordan man sammensætter uddannelsen, så begges interesser tilgodeses. Udover brolæggerarbejdet har jeg selv bedt om at få noget erfaring med kloakering, så jeg kan gå til hånde, når der lige er en dag eller to, hvor der ikke skal lægges brosten el., men de skal være færdige med nogle brønde eller andet kloak arbejde. Der er en fleksibel indstilling til, hvad der gavner både mig og firmaet.”

Hvorfor valgte du uddannelsen?

“Efter jeg havde taget en VVS-uddannelse, havde jeg mistet gejsten til faget og arbejdsområdet. Samtidig er jeg en mand, der godt kan lide fysisk krævende arbejde, hvor man skal bruge hovedet, og jeg skrev derfor til Arkil, at jeg godt kunne tænke mig at komme i lære hos dem. Jeg startede som arbejdsmand i tre måneder og fik efterfølgende mulighed for at blive elev.”

 

Hvilket spændende projekt har du været på?

“I Vejle har vi lavet en totalrenovering af en gade, hvor der både skulle laves fortov med cykelsti, samt et fortov, der var designet af en kunstner med bogstavfliser. Her alene skulle der lægges over 20.000 sten, hvoraf ca. 11.000 var bogstavefliser. Det er tilfredsstillende at få lov til at lave et meget synligt og lidt anderledes projekt i midten af Vejle.”