80.000 bilister har glæde af mit arbejde hver dag

Thomas,

Anlægsstruktør

Anlægsstruktør

Se mere

Bygningsstruktør

Se mere

Brolægger

Se mere

Anlægsstruktør

Vil du være med til at lave fremtidens store motorvejsprojekter – være med til at binde Danmark bedre sammen, og sørge for at bygge fundamenterne til generationerne efter os? Vil du være med til at sikre et renere miljø og være med til at millioner fremover kan færdes i en velfungerende infrastruktur?

 

Titusindvis af bilister vil med andre ord have glæde af det arbejde, du laver hver dag.

 

Som anlægsstruktørlærling hos Arkil kommer DU med på det hold, der bygger fremtidens infrastruktur. Vi baner vejen frem. Vil du være med, så læs mere her.

 

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Uddannelsen varer 3½ år, plus et grundforløb. Når du er i praktik, skal du på ialt seks skoleophold, hvor du på det sidste ophold laver din svendeprøve.

 

Hvad kræver uddannelsen?

Uddannelsen henvender sig til dig, der kan lide at arbejde udendørs. Du skal have lyst og evnen til at få overblik over eget og andres arbejdsområder og planlægge derefter. Du skal kunne samarbejde med andre, men i lige så høj grad kunne arbejde selvstændigt. Du skal have afsluttet folkeskolens 9. klasse.

 

Hvor i landet kan jeg tage uddannelsen?

Du kan tage grundforløbets 1.del på flere af landets erhvervsskoler. Det er ikke alle skoler, der tilbyder alle fagretninger, så det er muligt du skal tage hovedforløbet på en anden skole. På www.blivstruktør.dk kan du se, hvilke skoler der tilbyder hovedforløbet.

 

Hvordan er lønnen?

Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft og løn i både praktik- og skoleperioderne.

 

Hvordan er beskæftigelsesmulighederne?

Som udlært anlægsstruktør har du gode jobmuligheder som svend i en privat eller i offentlig virksomhed. Du kan også vælge at læse videre til eksempelvis byggetekniker, kort- og landmålingstekniker, konstruktør, ingeniør, byggekoordinator eller arkitekt.

Bliv elev

Vi optager primært elever to gange årligt i januar og august måned. Der kan dispenseres, såfremt du har merit og det i den forbindelse er hensigtsmæssigt at starte på et ”skævt” tidspunkt.

Bliv elev
Bygningsstruktør og anlægsstruktør-elev

Thomas

Anlægsstruktør

Jeg kunne godt tænke mig at læse videre til byggekoordinator og måske en dag blive selvstændig. Det kunne også være spændende at blive formand.

”At vinde DM slår alt andet”

”Jeg har altid haft en forkærlighed for entreprenørbranchen. Når man kommer ind og mærker sammenholdet på et godt arbejdsteam, så ved man, at man er landet det rette sted.” Sådan fortæller anlægsstruktøren Thomas Skov begejstret om sin tilværelse hos Arkil. At gøre en forskel ved at forbedre kloakker og veje er med til at give arbejdet en dybere mening.

Et talent, der foreløbigt er kulmineret med en DM-titel til Skills:

”Den fedeste oplevelse er nok, da jeg vandt DM i Skills for anlægsstruktører sammen med min makker Jacob Rahr. Jeg elsker at vide, at man er god til det, man laver, og der er ikke nogen bedre måde at vise det på end ved at vinde et DM,” fortæller Thomas.

 

Drømmer om selvstændighed

Succesen får dog ikke Thomas til at hvile på laurbærrene. Han har stadig masser af mål med sin karriere:

”Jeg kunne godt tænke mig at læse videre til byggekoordinator og måske en dag blive selvstændig. Det kunne også være spændende at blive formand eller entrepriseleder,” slutter Thomas.