80.000 bilister har glæde af mit arbejde hver dag

Rasmus,

Anlægsstruktør

Anlægsstruktør

Se mere

Bygningsstruktør

Se mere

Brolægger

Se mere

Anlægsstruktør

Vil du være med til at lave fremtidens store motorvejsprojekter – være med til at binde Danmark bedre sammen, og sørge for at bygge fundamenterne til generationerne efter os? Vil du være med til at sikre et renere miljø og være med til at millioner fremover kan færdes i en velfungerende infrastruktur?

 

Titusindvis af bilister vil med andre ord have glæde af det arbejde, du laver hver dag.

 

Som anlægsstruktørlærling hos Arkil kommer DU med på det hold, der bygger fremtidens infrastruktur. Vi baner vejen frem. Vil du være med, så læs mere her.

 

Hvor lang tid tager uddannelsen?

Uddannelsen varer 3½ år, plus et grundforløb. Når du er i praktik, skal du på ialt seks skoleophold, hvor du på det sidste ophold laver din svendeprøve.

 

Hvad kræver uddannelsen?

Uddannelsen henvender sig til dig, der kan lide at arbejde udendørs. Du skal have lyst og evnen til at få overblik over eget og andres arbejdsområder og planlægge derefter. Du skal kunne samarbejde med andre, men i lige så høj grad kunne arbejde selvstændigt. Du skal have afsluttet folkeskolens 9. klasse.

 

Hvor i landet kan jeg tage uddannelsen?

Du kan tage grundforløbets 1.del på flere af landets erhvervsskoler. Det er ikke alle skoler, der tilbyder alle fagretninger, så det er muligt du skal tage hovedforløbet på en anden skole. På www.blivstruktør.dk kan du se, hvilke skoler der tilbyder hovedforløbet.

 

Hvordan er lønnen?

Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft og løn i både praktik- og skoleperioderne.

 

Hvordan er beskæftigelsesmulighederne?

Som udlært anlægsstruktør har du gode jobmuligheder som svend i en privat eller i offentlig virksomhed. Du kan også vælge at læse videre til eksempelvis byggetekniker, kort- og landmålingstekniker, konstruktør, ingeniør, byggekoordinator eller arkitekt.

Bliv elev

Vi optager primært elever to gange årligt i januar og august måned. Der kan dispenseres, såfremt du har merit og det i den forbindelse er hensigtsmæssigt at starte på et ”skævt” tidspunkt.

Bliv elev

Rasmus

Anlægsstruktør

Arbejdsløsheden er lig nul, og der er virkeligt gode jobmuligheder, når elevtiden er færdig. Du får brugt kroppen og er sammen med nogle sjak, hvor man hjælper hinanden.

Mød vores anlægsstruktørelev Rasmus

Hvad er det gode ved at være elev i Arkil?

“Arkil er en stor virksomhed, hvor du har mulighed for at komme ud på større pladser. Der er styr på planlægningen og en klar struktur, som jeg godt kan lide. Du ved, hvad du skal lave om morgenen, og så er der en god stemning og god humor de steder, jeg har været.”

Hvorfor valgte du uddannelsen?

“Jeg fik smag for at komme ud at arbejde, da jeg havde et job med at stille telte op. Jeg kom i kontakt med en tidligere lærer på anlægsstruktørlinjen i Esbjerg, der kendte en lærer fra Haderslev. Han havde kontakt til Arkil, og her fik jeg en snak med formanden, som tog mig på prøve, og senere vurderede, at de gerne ville have mig i praktik og som elev.”

 

Hvilket spændende projekt har du været på?

“Jeg er på et partneringprojekt i Aabenraa, hvor vi blandt andet skulle lave et stort rørbassin på Gasværksvej samt lave ledningsarbejde ved Reberbanen, hvor vi var nede i nogle vilde dybder. Det er et varieret job, hvor ikke to dage er ens.”

 

Mød Casper en anden af vores anlægsstruktørelever i Arkil